Posted by : Unknown dijous, 13 de juny del 2013

A Espanya tenim la sort de comptar amb infinitat de fonts termals on no només es pot gaudir de tractaments a porta tancada, també d'una capbussada a l'aire lliure en aigües amb propietats terapèutiques a més de trenta graus.

Ourense

Hi ha múltiples possibilitats de donar-se un bany termal a l'aire lliure a la capital Ourense. Des de la sofisticació de les Termes Chavasqueira, d'inspiració japonesa on per només 3,80 euros es pot romandre hora i mitja provant les diferents gorgs fins a mitjanit o fins i tot les tres del matí els caps de setmana, a les encara més complexes i exquisides de Outariz, també amb toc oriental encara que una mica més cares (5,15 euros donen dret a dues hores de plaer), passant per les múltiples piscines naturals a l'aire lliure i d'ús gratuït on tant de dia però també de nit, es poden sentir els beneficis d'aquestes aigües que arriben a assolir els 43 graus de temperatura. Entre aquestes últimes destaquen As Burgas, en ple centre o Muiño de Veiga i Tinteiro a la ribera del Miño.



Situat a pocs metres de les Gorgues de "A Chavasqueira", el centre termal d'estil japonès de A Chavasqueira ens convida a descobrir la cultura balneària japonesa. Una tradició mil · lenària basada en la filosofia Zen, que busca la relaxació del cos i la ment en contacte amb la natura. El Onsen combina aquest concepte amb l'ús lúdic-terapèutic de l'aigua termal a altes temperatures.







Les aigües de la deu són bicarbonatades sòdiques, fluorades, litíniques i sulfurades de mineralització mitjana. Aquestes aigües són apreciades per al tractament del reuma, artritis i afeccions de la pell, així com per a trastorns hepatodigestivos del                              metabolisme i vies urinàries.

http://www.turismoenxebre.com/2009/01/termas-da-chavasqueira.html


El grup de balnearis Caldaria en la mateixa província de Ourense, ofereix una experència diferent. Si ja la seva magnífica piscina exterior de Arnoia està ara protegida per una vidriera, encara en Laias, situat també a la vora del Miño, conserven una piscina termal en plena naturalesa encara connectada amb les altres piscines, la zona d'Termarium i la resta del balneari. Les seves aigües bicarbonatades sòdiques sorgeixen a 51 º encara en contacte amb l'aire baixen a uns molt més suportables 32 graus de mitjana. L'entrada per a un sol dia costa 15,40 euros encara que hi ha bons especials com el Salut que per 42 euros inclou un massatge complet.

Balneari Caldaria.













Mondariz (Pontevedra)
Aquest carismàtic balneari gallec les aigües van ser declarades en 1873 d'Utilitat Púbica segueix en perpètua renovació. A més d'oferir una de les experiències més completes en el camp del termalisme i tractaments de benestar en un marc de veritable luxe, dóna la possibilitat de donar-se una capbussada a l'aire lliure de dues formes molt diferents. Com a part del seu circuit termal en el gegantí Palau de l'Aigua amb més de 3.000 metres quadrats dedicats al relax i al lleure a través de l'aigua però també dins del seu suggerent Circuit Celta on es recrea la filosofia de les Pedras Fermosas de la cultura castrense la experiència completa costa 28 euros per persona.




En un entorn increïble, de pins, roures i altres espècies vegetals, circumdat per muntanyes, donen el marc ideal a aquest hotel complex, renovat en el 2005, i que es presenta com el lloc ideal on relaxar el cos i l'esperit.

Balneari Mondariz



http://quehotelreservo.es/hotel-balneario-mondariz-alojamiento-relax-y-aguas-termales-en-galicia.html


Alhama d'Aragó (Saragossa)
En aquesta vila termal de Saragossa diversos dels seus balnearis compten amb piscines exteriors alimentades per aigües termals com és el cas del Balneari d'Alhama d'Aragó o el Balneari de la Verge però la gran estrella en aquest camp és la llacuna natural que es troba a les Termas Pallares l'aigua del raja constantment a 32 º C des de les seves nombroses surgències. Amb una profunditat màxima de 2 m, és el lloc idoni per practicar la natació o relaxar-se en qualsevol època de l'any, a més d'aprofitar els efectes beneficiosos.





A Alhama hi ha diversos balnearis, però el que més destaca és la seva impressionant llac termal, únic a Espanya, de gairebé dues hectàrees de superfície, amb dues illes i un cabal impressionant de cristal · lines aigües que brollen a 34 º.


Localització dels balnearis esmentats:



Ver Localitzacions dels Balnearis en un mapa más grande

http://www.ocholeguas.com/2012/11/12/espana/1352714182.html


Buscant informació sobre aigües termals a Espanya, he aprés que no fa falta anar-se molt lluny o a l'estranger. Tenim al nostre avast gran quantitat de balnearis als que podem acudir i gaudir-ne.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Popular Post

Blogger templates

Codi QR

Codi QR

Blogger templates

Voki del Grupo

Comptador de Visites

Amb la tecnologia de Blogger.

Pages - Menu

Blog Archive

Seguidors

Blog Archive

Entrades populars

- Copyright © Aigües Termals -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -