Posted by : Unknown dimarts, 11 de juny del 2013


Itàlia


Itàlia és, en cert sentit, el referent principal dels centres termals de la antiguitat clàssica, ja que aquests s'integraven en la manera de vida del món romà de l'època imperial, on l'aigua, la higiene i el bany, estaven molt presents. Només a Roma hi ha més de cent setanta termes d'aquesta època, entre públiques i privades. Les més importants significatives són les de Caracalla, les de Trajano, les de Diocleciano, les de Constantí o les d'Agripa.





Termes de Constantí.

http://www.romanheritage.com/en/contenido/?iddoc=26600





En el moment actual hi ha nombroses instal·lacions termals i les característiques climàtiques italianes permeten una temporada de banys llarga. Destaquen Montecatini a Florència, Bataglia, Montegrotto, Salsomaggiore, Sirmione, Ischia o Abano, entre Pàdua i Venècia. A la zona del Piemont aquesta Crodo, amb referències des del segle XVII i Agliano, Bognanco, Acqui Terme, Garessio, aquesta última en la cruïlla entre el Piemont i la Ligúria, i les Termes de Vicoforte. A principis del segle XX, cap a 1917, es descobreix la deu que permetrà fundar les termes Acque di Lurisia que es construeixen en l'any 1940. En general, les instal·lacions dels balnearis italians estan especialitzades en tractaments de banys de fang o fangoteràpia.


Les localitats balneàries més importants de Itlàlia són: 
Montecattini, Bataglia, Montegrotto, Ischi,a Vicoforte i Viterbo.



Ver Localitats Balneàris de Itàlia en un mapa más grande 

Suècia i Finlàndia


Al nord d'Europa, a Suècia, és de destacar Sunne, amb el balneari de Selma Lagerlöf, i a Finlàndia, un altre dels països que ha projectat el seu sistema de saunes, es troba el balneari de Naantali, al costat de la costa, envoltat d'aigua i de boscos pròxims a l'antiga capital Turku, la tradició d'aquest centre termal es remunta al 1720, encara que en 1992 va patir un procés de renovació.






L'únic hotel Naantali Spa Hotel, que disposa de sauna i bany turc, és un bon lloc en el qual allotjar quan s'està de vacances a Naantali.





El Spa més important és:
Selma Lagerlöf.


Ver Localitats Balneàries de Suecia en un mapa más grande

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Popular Post

Blogger templates

Codi QR

Codi QR

Blogger templates

Voki del Grupo

Comptador de Visites

Amb la tecnologia de Blogger.

Pages - Menu

Blog Archive

Seguidors

Blog Archive

Entrades populars

- Copyright © Aigües Termals -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -