Posted by : Unknown dimarts, 11 de juny del 2013

Un altre país que també gaudeix d'una llarga tradició termal és França amb antecedents previs al segle XIX. En aquest país es té notícia de la utilització del bany tant per part de l'aristocràcia com per les classes mitjanes, a nivell públic i privat. De la mateixa manera, s'usen les aigües de mar, un referent de noves pràctiques i d'activitats. A França es localitzen establiments termals de nomenat prestigi que han resistit als canvis d'actituds dels consumidors i, encara en l'actualitat, són un referent per l'elit com els balnearis de Vichy, Evian, Aix les Bains o Vittel.




Balneari Aix les Bains.








L'establiment balneari de Vichy, el preferit de Napoleó III des de 1861, va propiciar en certa mesura els canvis urbanístics de la zona i es va convertir en un dels centres termals i d'estiueig més concorreguts de tot Europa. Sempre s'ha caracteritzat per la seva adaptació als nous temps, a la variació de costums de la burgesia de l'estiueig al turisme, i s'ha transformat en un centre d'oci i turisme amb activitats esportives, culturals i teatrals. 






Vichy, a Alvèrnia, centre de França, gràcies a la seva llarga tradició i experiència en el món del termalisme, ha estat consagrada com a Reina de les ciutats de les Aigües.



El balneari Evian, situat a la riba francesa del llac Léman, és un establiment vinculat en els seus orígens al llegat de terres del Baró de Blonay, als habitants de la localitat i al Marquès de Lessert. En 1815 s'estableixen els banys termals a prop de la font "Cachat" i més tard es construeix la planta embotelladora amb l'autorització dels Ducs de Savoia. 





Balneari Evian.






Vittel és un altre dels centres balnearis que ha tingut una projecció internacional per les seves aigües i els seus sistemes hidroterápicos (tipus de dutxa Vittel). La dutxa Vittel projecta l'aigua des d'una posició elevada al pacient, situat posició horitzontal, en diferents angles, sent incorporada aquesta tècnica a la pràctica hidrològica mèdica en la majoria de balnearis europeus. Vittel està situat en un entorn paisatgístic singular i la seva fundació es vincula a una important família francesa, els Bouloumié.




Segell del balneari Vittel.








Les principals localitats balneàries de França són:
Vichy, Aix les Bains, Evian, A.l. Thermes,Vittel, Luchon, Amelí les Bains, Saint Christian, Plombiers Dax.



Roig: Amelí le Bais.
Blau: Pobliers Dax
Groc: Evian.
Verd:  Vichy.
Lila: Vittel.
Morat: Saint Christian.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Popular Post

Blogger templates

Codi QR

Codi QR

Blogger templates

Voki del Grupo

Comptador de Visites

Amb la tecnologia de Blogger.

Pages - Menu

Blog Archive

Seguidors

Blog Archive

Entrades populars

- Copyright © Aigües Termals -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -