Posted by : Unknown dijous, 13 de juny del 2013

L'edifici de Sant salvador, situat al nucli marítim de Calafell va ser construït a finals de 1920, amb fins curatius que aprofitaven el sol, les aigües iodades. Va ser important perquè en els anys 20 va haver una elevació de la taxa de tuberculosi de nens i nenes, encara no existien tractaments per aquestes malalties només la recomanació d'anar a un lloc saludable i amb sol, característiques que tenia el sanatori de Sant Salvador.

Després de la seva època d'esplandor al 1969 va ser abandonat, més tard es van recuperar tant els seus jardins de 2,5 hectàrees com la seva elegància arquitectonica.

Entre els anys 2001 i 2004 els terrenys i el sanatori van ser comprats i transformats en un hotel de luxe de 5 estrelles això si recuperant de nou la seva èstetica de luxe que tenia durant els anys d'esplendor abans dels seu abandona ment al 1969. Això va succeir al 1999 després de que fos utilitzat com a sanatori i a vegades centre hospitalaris i de primers auxilis.








Sanatori de Sant salvador en l'actualitat(Hotel Ra)
http://www.tinet.cat/portal/sheet-show.do?id=45243&ch=3
Opinió
Des de el meu punt de vista està molt bé que s'hagi mantingut la estètica de l'antic Sanatori, repectant la seva importància durant els anys 20.

Informació: http://www.tinet.cat/portal/sheet-show.do?id=45243&ch=3

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Popular Post

Blogger templates

Codi QR

Codi QR

Blogger templates

Voki del Grupo

Comptador de Visites

Amb la tecnologia de Blogger.

Pages - Menu

Blog Archive

Seguidors

Blog Archive

Entrades populars

- Copyright © Aigües Termals -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -