Posted by : Unknown dimecres, 12 de juny del 2013

A les termes s'acostumava anar a la tarda, després del treball o les obligacions. Hi podia assistir qui volgués sense importar la seva situació en la societat, podien anar des de esclaus fins a emperadors. A les termes i podien anar tant les dones com els homes fins i tot hi havien alguns banys que eren mixtos encara que no siguessin molt ben vist.

Parts d'una Terma Romana
-La primera sala del recorregut era els vestidors o apodyterium, on la gent es despullava i deixava la roba vigilada per uns esclaus als quals se'ls  hi pagava, a les termes s'anava nu però amb unes sandàlies per no cremar-se.

-Qui volia començava per escalfar-se a la palestra un terreny cobert per sorra amb porxos on es disposava d'activitats esportives com ara: jugar amb pilota, donar cops de puny a un sac ple de sorra, la lluita...

-Després estava el solàrium un altre terreny semblant a la palestra però que és on hi anaven les persones que volien prendre el sol sense fer esport.

-El tepidarium és una sala on la gent començava amb un bany d'aigua tèbia per acostumar-se i poder passar més tard a la sala de banys on els banys anaven disposats gradualment primer el d'aigua freda, després aigua tèbia i per últim aigua calenta.

-Després es passava al caldarium una sala més calenta on es disposava de banys de 40º i tenien una pica amb aigua freda per a quan la calor era massa intensa.

-Per últim es passava al frigidarium on es disposava de banyeres fredes.












Foto de les parts d'un terme romà.
http://blog.educastur.es/logos/2008/12/
Opinió
En la meva opinió he de dir que els romans, encara i no tenir tecnologies sabien com arreglar-se-les per cuidar-se bé.

Informació: http://www.xtec.cat/~sgiralt/labyrinthus/roma/urbs/thermae.htm


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Popular Post

Blogger templates

Codi QR

Codi QR

Blogger templates

Voki del Grupo

Comptador de Visites

Amb la tecnologia de Blogger.

Pages - Menu

Blog Archive

Seguidors

Blog Archive

Entrades populars

- Copyright © Aigües Termals -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -